Jamie Eason “Oh Baby!” Répás protein szeletei
- 135g zabliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt
- 2 tk fahéj
- ½ tk szódabikarbóna
- 2 csipet só
- csipet reszelt szerecsendió
- csipet szegfűbors (opcionális)
- 3 tojásfehérje
- 100g cukornak megfelelő édesítő
- 50g zsírszegény rikotta sajt
- 220g reszelt répa
- 2 adag vanília fehérjepor
- 90g zabpehely (opcionális)
- vaj/olaj
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz/olajozz ki egy nem túl nagy, de mély tepsit.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót szerecsendiót, és fehérjeport.
Egy közepesben meg a tojásfehérjét, az édesítőszert, a sajtot, és a répát. Utána keverd össze a két tál tartalmát, és gyúrd el jól. Ha kell extra szénhidrát, akkor keverd még bele a 90g zabpelyhet is!
Öntsd bele a tepsibe a tésztát, és 28-30 percig süsd, amíg a fogpiszkáló tisztán nem jön ki.
Hagyd 15 percig hűlni, és vágd szét.
Én véletlen majdnem 50 percig sütöttem, de picit sem égett oda, úgyhogy a fent említett 30 perc lehet kevés neki. Répa egyébként mehet bele sztem kb. dupla adag is, mert alig érezni rajta!