2024. Június 08. - 10:32:16
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: keverem-kavarom  (Megtekintve 180994 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. Május 29. - 13:32:09
Válasz #495
Nem elérhető

Rencsi


KAPROS COTTAGE CHEESE-ZEL TÖLÖTT KARALÁBÉ

Hozzávalók:                        
   4 darab közepes nagyságú zsenge karalábé (~4×250 g);
   40 dkg cottage chesse;
   1 tojás;
   Ízlés szerinti kapor;
   Só;
   5 dkg sajt;
   2 szelet barna kenyér: ~ 60-70 g;

Elkészítés:
1.   A karalábék legtetejét levágjuk, és a díszítéshez félretesszük. A többi részét meghámozzuk és az alján kis talpat vágunk, hogy megálljon. Forrásban lévő vízbe tesszük és 10 percig előfőzzük, így könnyebben ki tudjuk vájni a közepüket. Kiemeljük a vízből és egy élesebb peremű kanállal amennyire lehetséges, kiszedjük a belsejüket.
2.   A töltelékhez a cottage chesse-t villával összetörjük, kissé megsózzuk, kb. egy teáskanálnyi kaporral fűszerezzük. Aki nem szereti ennyire kaprosan, az kevesebbet tegyen. A két szelet kenyeret belemorzsoljuk, jobb ha már szárazabb egy kicsit, majd a tojást is beleütjük és összevegyítjük.
3.   A karalábékat betöltjük és előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Tálaláskor a félretett tetőkkel díszítjük.

"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. Május 29. - 14:19:48
Válasz #496
Nem elérhető

Nutzilla

VIP Member
Rencsi,te szakmát tévesztettél! Még nem késő váltanod!  8-) :-)! :-!

2009. Május 31. - 12:39:25
Válasz #497

Zsuzsi

Vendég
Találtam a neten még egy receptet,hátha SheHulk elkészíti  ****:)))


Rákkocsonya póréhagymával


3 lap zselatin
2,5 dl rákalaplé
3 póréhagyma fehér része párolva, 15 cm-es darabokra vágva
18 tisztított, belezett rákfarok, gőzölve
tengeri só, frissen őrölt bors

Felmelegítjük a (mindeddig sótlan) rákalaplevet, levesszük a tűzről. Feloldjuk benne a (hideg vízben öt percig áztatott, majd alaposan kinyomkodott) zselatinlapokat, és megsózzuk.

Enyhén bevizezünk egy szögletes terrinformát, kibéleljük műanyagfóliával (lógjon kissé túl a fólia a szélén). Az aljára lerakjuk a hosszában kettévágott párolt póréhagymákat, vágott felükkel lefelé, s kevés zselatinos ráklevet kanalazunk rájuk. Ha megdermedt, következő rétegnek hat rákot teszünk rá, erre újabb néhány kanál zselatinos ráklevet. Ezt még kétszer megismételjük. Ráhajtjuk a műanyagfóliát, s egyenletesen lenyomkodjuk, hogy a zselé minden rést kitöltsön. Éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

2009. Június 01. - 23:55:24
Válasz #498

csery

Vendég
Szóval,Ötletekt kérnék marhahátszín kreatív elkészítésére!

2009. Június 02. - 08:39:09
Válasz #499
Nem elérhető

madinorbi


Szóval,Ötletekt kérnék marhahátszín kreatív elkészítésére!
5-10 oldal visszafelé van egy pár  ;)
szekönd editör mentes felhasználó

2009. Június 02. - 08:49:37
Válasz #500

Torony

Vendég
Szóval,Ötletekt kérnék marhahátszín kreatív elkészítésére!

lényeges a "tenderizing", 10kilós népszava-kalapácsot javasolok...

2009. Június 02. - 09:36:52
Válasz #501

Zsuzsi

Vendég
Íme egy kreatív,amit lehet marha hátszínből is.



Marhahússaláta padlizsánnal (Thaiföld)


130 g marhabélszín, vékony csíkra vágva
kanálnyi chilipaszta
15 g halszósz
18 g zöldcitromlé
8 g szirup
28 g zsenge padlizsán, vékony karikára vágva
4 g újhagyma, karikára vágva
4 g korianderlevél, egyben és durvára vágva
18 g salottahagyma karikára vágva
8 g citromfű, nagyon vékonyra vágva
1 g kaffír citromlevél vékony csíkra vágva
10 g olaj

A chilipasztát összekeverjük a halszósszal, a sziruppal és a citromlével, félretesszük.

Az olajat közepes lángon felmelegítjük, a húst medium rare fokozatra sütjük (kb. félvéresre). Az öntetbe először a padlizsánt, majd húst keverjük bele. Hozzáadjuk az újhagymát, a vágott koriandert és citromlevelet. Alaposan összekeverjük.

Szalagra vágott uborkacsíkokból kerek pogácsaszaggató-forma segítségével uborkagyűrűt állítunk a tányérra, ebbe tesszük a hússalátát, a tetejére egy levél koriandert. Külön tányéron adjunk mellé csíkokra vágott nyers fejes salátát és zöldbabot.

 


2009. Június 04. - 17:48:46
Válasz #502
Nem elérhető

Rencsi


Még egy karalábés recept, Zsolti kedvéért hajdinás.  ;D
Ez a kísérlet még finomabb lett, mint az előző karalábés.  :D

HAJDINÁS-CSIRKÉS-TÖLTÖTT KARALÁBÉ

Hozzávalók:~9 darab közepes nagyságú zsenge karalábé (~4×250 g);50 dkg darált csirkemellfilé/pulykamellfilé;125 g zabpehely; 25 g hajdinakása;2+1 evőkanál olívaolaj;1 közepes fej vöröshagyma (50g)1 tojás; 1 kisdoboz tejföl (175 g);Só; bors10 dkg sajt;
Elkészítés:
1.   A karalábék legtetejét levágjuk, és a díszítéshez félretesszük. A többi részét meghámozzuk és az alján kis talpat vágunk, hogy megálljon. Forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig előfőzzük, így könnyebben ki tudjuk vájni a közepüket. Kiemeljük a vízből és egy élesebb peremű kanállal amennyire lehetséges, kiszedjük a belsejüket.
2.   Ameddig a karalábék előkészülnek, megcsináljuk a tölteléket. Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük a felkockázott hagymát (ne legyen túl forró a zsiradék, mert az olívaolaj hamarabb megég, mint a többi). Amint üveges, beletesszük a darált húst és többször kevergetjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amíg fehéredik, egy kisebb serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a zabot, majd, kb. 2-3 perc után az hajdinakását is hozzátesszük és együtt pirítjuk tovább őket.  A kifehéredett húst (zsiradékja nélkül) összekeverjük a pirult hajdinás zabbal, ezzel kész a töltelék.
3.   A tejfölt elkeverjük kis sóval, borssal és 1 egész tojással. A karalábékat betöltjük, a tetejüket megöntözzük a tojásos szósszal, sajtot reszelünk rá és előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük. Tálaláskor a félretett tetőkkel díszítjük.

Tipp: Fokhagymával is gazdagíthatjuk; Mediterrán ízek kedvelőinek: húshoz adjuk 1 mk kakukkfüvet, oreganot és nagyon kevéske rozmaringot(intenzív az íze);
Tejfölt helyett: tejszín/ szójakészítmények, de ekkor csak a tojás sárgája kerüljön bele, mert túl híg lenne.
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. Június 04. - 17:55:06
Válasz #503
Nem elérhető

Rencsi


HAJDINÁS-CSIRKÉS-TÖLTÖTT KARALÁBÉ

A kép:

 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. Június 05. - 11:10:21
Válasz #504

Zsuzsi

Vendég

2009. Június 05. - 11:15:25
Válasz #505

Zsuzsi

Vendég
Rábukkantam egy újabb gyöngyszemre a neten. Tök egyszerű elkészíteni. (Én nem vagyok akkora szakács,mint Rencsi  **:))))*)


Tökmagolajos krumplisaláta


Hozzávalók fejenként:
2 kisebb, vagy 1 nagyobb krumpli
1-2 főtt tojás (legjobb az, ami a húsvéti sonkával együtt főtt)
1 csokor újhagyma, vagy kis fej lilahagyma, de póréval is finom
pár szem fekete, magozott olajbogyó
tökmagolaj
1 ek tárkonyos ecet

frissen őrölt bors


A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, felszeleteljük, hozzá aprítjuk a főtt tojásokat, a hagymát. Megszórjuk sóval, borssal, löttyintünk rá egy kevés tárkonyos ecetet, kicsit több tökmagolajat, összekeverjük és érleljük a hűtőben pár órát. Nagyon finom 1-2 marék fekete olajbogyóval dúsítva.

2009. Június 13. - 14:27:37
Válasz #506
Nem elérhető

Suncity


Őzcomb 2 napja a  Pácban  :D  /7%

holnapra felrakom a pác receptet, és többi hozzávaló+ az elkészült finomságról a  képet

2009. Június 13. - 16:21:26
Válasz #507
Nem elérhető

Balu

Globális moderátor
Őzcomb 2 napja a  Pácban  :D  /7%

holnapra felrakom a pác receptet, és többi hozzávaló+ az elkészült finomságról a  képet

Bambi...  :'(  ;D

2009. Június 13. - 17:02:55
Válasz #508

Zsuzsi

Vendég
Őzcomb 2 napja a  Pácban  :D  /7%

holnapra felrakom a pác receptet, és többi hozzávaló+ az elkészült finomságról a  képet



Jól néz ki!  /7%

2009. Június 13. - 18:28:14
Válasz #509
Nem elérhető

God Vazzeg


Őzcomb 2 napja a  Pácban  :D  /7%

holnapra felrakom a pác receptet, és többi hozzávaló+ az elkészült finomságról a  képet

Bambi...  :'(  ;D

Bőőőőőőrd  ****:)))