2024. Május 28. - 22:58:18
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: keverem-kavarom  (Megtekintve 179091 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

2009. November 01. - 21:27:53
Válasz #600
Nem elérhető

Rencsi


Halihó!
Amint már Billanak ígértem, hogy a sonkás maffinokat megcsinálom, el is készültek, csak közben kissé átalakult a recept. És hogy telejesen betartsam a szavam  a munkafolyamatok részletesek. ;)

Hozzávalók 24 db-hoz: 6 tojás, 40 dkg cottage cheese, 30 dkg felkockázott (csirkemell)sonka, 30 dkg reszelt sajt, 40 dkg teljes. zabliszt, 1-1,5 csomag sütőpor, 2 szál felkarikázott újhagyma, ízlés szerint: só+bors. (amennyiben túl sűrűnek találjuk a masszát kis tejjel lehet hígítani.)
Elkészítés: A tojás fehérjét kemény habbá verjük egy mokkáskanálnyi sóval. A sárgáját összturmixoljuk a cottage cheese-zel, sonkával, sajttal,hagymával, majd  apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérjét. A masszát kivajazott,kilisztezett formába kanalazzuk, kb. a méllyedés 3/4-ig töltjük. 170-180°C-on 20-25 percigig sütjük.

1. hozzávalók.
2. ilyen kemény legyen a hab. :o
3. készítés közben.
4.a formában.
Valaki hozzáértő segítene abban hogy ebbe a receptbe, hová és miként lehetne beletenni egy kis tejsavót?
Az utóbbi napokban 12-13 óráztam és szinte ezen éltem,mert mindig csak pár falatra volt időm. köszönöm
(hülyeséget kérdezek?  ????... )
Az utolsó mozzanat legyen a kemény tojásfehérje hab hozzáadása, hogy ne törődjön feleslegesen, így mindenképp az előtt add hozzá a tejsavót. Az állagára azért figyelj, nehogy túl híg/kemény legyen. ;)
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. November 02. - 21:48:23
Válasz #601
Nem elérhető

Boresz


Az utolsó mozzanat legyen a kemény tojásfehérje hab hozzáadása, hogy ne törődjön feleslegesen, így mindenképp az előtt add hozzá a tejsavót. Az állagára azért figyelj, nehogy túl híg/kemény legyen. ;)
köszi  :-*
ki lett próbálva,frissen eléggé fura íze van a DYM csokival készítve,de ha kihűlt akkor nagyon finom  /7%
nem értek semmihez,csak azért vagyok itt mert jó a társaság

2009. November 03. - 00:07:45
Válasz #602
Nem elérhető

Rencsi


Az utolsó mozzanat legyen a kemény tojásfehérje hab hozzáadása, hogy ne törődjön feleslegesen, így mindenképp az előtt add hozzá a tejsavót. Az állagára azért figyelj, nehogy túl híg/kemény legyen. ;)
köszi  :-*
ki lett próbálva,frissen eléggé fura íze van a DYM csokival készítve,de ha kihűlt akkor nagyon finom  /7%
Ha ilyen csokisban utazol, akkor a cottage helyett mindenképp ricottát választanék (reálban egész olcsó errefelé) , és a sajtot is elhagynám. A sót kevesebbre venném. A csokis fehérje meg úgyis pótolná az elhagyott sajt fehérjetartalmát, meg mivel a fehérjepor viszonylag sok folyadékot felvesz tej/tejszín kellhet bele.
Próbáld ki így is, így már melegen is élvezhetőbb lesz. ;)
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. November 03. - 07:37:16
Válasz #603
Nem elérhető

Lalika85


Tegnap este meglepett Tündi-Bündi egy igazi tápanyagokban gazdag vacsorával  <3!
Finom volt és egészséges.
Akadályt csak az lát, ki leveszi szemét a célról.

Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.

Az őszinteség fájdalmat okozhat,de a hazugságot ritkán bocsájtják meg

Zsán Klucsó Alajos (Az Örök Mosolygó)

2009. November 03. - 10:43:49
Válasz #604

Tündi-Bündi

Vendég
Tegnap este meglepett Tündi-Bündi egy igazi tápanyagokban gazdag vacsorával  <3!
Finom volt és egészséges.

Köszi pocok, hogy megmutattad  <3!, remélem tényleg ízlett!Csak egy kis lazac steak, tonhalkarikák sülve és friss saláta...:) nem nagy kunszt...

2009. November 03. - 12:38:45
Válasz #605
Nem elérhető

zotja


ami asztalon van hal miért nem sütötted ki? :D  ;D

2009. November 03. - 12:50:34
Válasz #606

Tündi-Bündi

Vendég
ami asztalon van hal miért nem sütötted ki? :D  ;D

haha vicces fiú :P te maradjál csak a marhahúsodnál  ))=/

2009. November 03. - 20:21:01
Válasz #607
Nem elérhető

Boresz


Az utolsó mozzanat legyen a kemény tojásfehérje hab hozzáadása, hogy ne törődjön feleslegesen, így mindenképp az előtt add hozzá a tejsavót. Az állagára azért figyelj, nehogy túl híg/kemény legyen. ;)
köszi  :-*
ki lett próbálva,frissen eléggé fura íze van a DYM csokival készítve,de ha kihűlt akkor nagyon finom  /7%
Ha ilyen csokisban utazol, akkor a cottage helyett mindenképp ricottát választanék (reálban egész olcsó errefelé) , és a sajtot is elhagynám. A sót kevesebbre venném. A csokis fehérje meg úgyis pótolná az elhagyott sajt fehérjetartalmát, meg mivel a fehérjepor viszonylag sok folyadékot felvesz tej/tejszín kellhet bele.
Próbáld ki így is, így már melegen is élvezhetőbb lesz. ;)
kaja szempontjából igénytelen vagyok  ;D ,de azért próbálkozom ezekkel a dolgokkal, plusz amit miszta Csikó úr is beírt a diétásba,azzal is  :violinplay3:
nem értek semmihez,csak azért vagyok itt mert jó a társaság

2009. November 07. - 18:39:15
Válasz #608
Nem elérhető

Rencsi


Sziasztok!

Már többen kérdezték, hogy a marhát hogyan lehetne jól elkészíteni. Én a következő páccal készítem:
1kg marhára írom le: 1,5 dl olajhoz hozzákeverek 1 nagyobb evőkanál mustárt. (itt a mustár helyett lehet vörösbort is tenni, lényeg, hogy savas legyen), majd a fűszerek jönnek (mennyiségileg csökkenő sorrendben írom): 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, kakukkfű, bors, rozmaring. Kevéske koriandert, gyömbért és szegfűborsot/szegfűszeget és borsikafüvet is teszek még hozzá. Só nincs, attól csak megkeményedne a hús!
A páccal alaposan bekenem a húst, hogy mindenütt elfedje, egy edényben beteszem érlelni, úgy 2-3 napra.
A sütés előtt megsózom, a tepsiben darabolok mellé vöröshagymát/lilahagymát, kárpia paprikát, sárgarépát, burgonyát. A sütési időnek fél kilónként fél órát számolok.
Képet majd később teszek róla.  /7%
 
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. November 08. - 23:47:28
Válasz #609
Nem elérhető

Rencsi


Ma végre elkészült, amire már fél éve készülök... :D

FÖLDIMOGYORÓS LINZER

Hozzávalók (~50-60 db):40 dkg univerzális búzaliszt búzacsírával, 25 dkg földimogyoróvaj (nem sós);15 dkg porcukornak megfelelő édesítőszer; 2 tojássárgája; Tejföl (kb. 2 dl);1,5 teáskanál sütőpor; 1 tojássárgája; Földimogyoró (nem sós);

Elkészítés:
1.   A lisztet elmorzsoljuk a földimogyoróvajjal és a sütőporral, az édesítőszert elkeverjük a tejfölben, hozzátesszük a két tojássárgáját és a lisztes elegyhez adjuk. Meggyúrjuk a tésztát, ne legyen kemény, de lágy sem. Ha szükségesnek látjuk, akkor tejföllel tudjuk még lágyítani, liszttel pedig keményíteni.
2.   A sütőt 150 fokosra hevítjük. A linzerek készítését két féle módon tehetjük meg. Ha van linzernyomónk, akkor annak a segítségével készítünk formákat. Legjobbak a nagyobb lyukú betétek.  Amennyiben nincs ilyenünk, deszkára tesszük és vékonyra, félujjnyira, kinyújtjuk. Forma segítségével kiszaggatjuk. Ha túlságosan megolvadt a tészta, tegyük hűtőbe.
3.   A tepsiben lévő linzereket megkenjük tojássárgájával, és durvára vágott (vagy klopfolóval tört) földimogyoróval meghintjük. Gyorsan kisülnek, 10-15 perc egy adag.

Ízelítőnek egy kép. A minimalista stílusút nem mertem már beszúrni. :D

 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. November 21. - 00:07:17
Válasz #610
Nem elérhető

Rencsi


Sziasztok! Egy őzhusi felhasználására egy finomság. Lehet marhával is.
A mártás azért expressz, mert ha rendesen recept szerint jártam volna el, akkor a mártás 2 h, a sütés megintcsak 2 h, így este 10-es kezdéssel nem fértem volna bele az éjféli fekvésbe. :D így kénytelen voltam gyorsítani a tempón, így született meg:

ŐZFILÉ EXPRESSZ „BARNAMÁRTÁSSAL”

Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott őzcomb; 90-100 g vöröshagyma (egy nagy fej fele); 4 gerezd fokhagyma; 3 evőkanál olaj; 6 dkg füstölt szalonna; 120 g sárgarépa; 120 g gyökér; 40 g zeller; 1-1,5 dl száraz vörösbor;  Kakukkfű, őrölt fekete bors, só, gyömbér; 2 dl tej;

Elkészítés:
1.   A húst kicsontozzuk. A tejet összekeverjük 2-3 gerezd zúzott fokhagymával. A húst beletesszük, úgy hogy mindenhol érje. Így érleljük legalább egy éjszakát.
2.   Másnap a combot kivesszük a tejből, és rostokra merőlegesen felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. A hagymát finomra vágjuk, a szalonnát is feldaraboljuk.
3.   Egy serpenyőben a szalonnákat lepirítjuk kis lángon, az olajjal együtt, de ne legyenek pirosak. Ezt követően a hagymát is hozzátesszük, mikor üveges, jöhet a hús hozzá. Ekkor hozzátesszük a fűszereket is, kis kakukkfüvet és a leheletnyi gyömbért és 2 gerezdnyi zúzott fokhagymát. Lefedve hagyjuk pirulni, időnként megkeverjük.
4.   Közben a zöldségeket megtisztítjuk, almareszelőn lereszeljük őket. Ekkorra a hús is zsírjára sült, felöntjük 1,5 dl vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk. Hozzátesszük a zöldségeket. Takarékon lefedve egy órán át főzzük, időnként megkeverjük, fölengedjük vízzel. Az utolsó hígítás vörösborral történjen, és pároljuk el azt is

Nagyon finom lett. :)

 /7%
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2009. November 21. - 19:51:49
Válasz #611

Tündi-Bündi

Vendég
Na elkészült Lalimanó tortája alul sima piskóta mandula darabokkal, felül kakaós piskóta meggyel, rajta vanilia puding benne körte, szőlő, koktélcseri, ananász és végül az erdei gyümis kocsonya :) most még a formában dermed, holnap még akarok rakni valamit az oldalára vagy kókuszt vagy étcsokibevonót..:) majd meglátjuk...:) holnap rakok képet is :) na meg visszajelzéseket, hogy milyen lett..

2009. November 21. - 21:08:52
Válasz #612
Nem elérhető

Gabe


És most idejön, elolvassa, és oda a meglepetés!  ;D
"Yeah buddy, light weight baby!"

2009. November 22. - 10:48:59
Válasz #613

Tündi-Bündi

Vendég
És most idejön, elolvassa, és oda a meglepetés!  ;D

Nem ne aggódj!Állandóan dolgozik!:) Nem jön ide  ;) Ma is nyomja 4-ig..és mire jön már ott lesz az asztalon a finomság! :)

2009. November 22. - 12:18:34
Válasz #614
Nem elérhető

Rencsi


És most idejön, elolvassa, és oda a meglepetés!  ;D

Nem ne aggódj!Állandóan dolgozik!:) Nem jön ide  ;) Ma is nyomja 4-ig..és mire jön már ott lesz az asztalon a finomság! :)
Tetszik ez a felállás. Ember dolgozz!  Ezt több helyen be kellene vezetni ;D  ;D
Kíváncsi vagyok a képekre majd. Tuti jó lett. ;)
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/