Most még a receptekkel könnyű helyzetben vagyok, mivel már régóta írogatom befele őket, meg sokat, sokféle módon elkészítettem... Most egyik kedvencem osztom meg veletek, Johnnyx is már kóstolta párszor...
Husi Petőfi módraHozzávalók (4 adag): 4, egyenként kb. 15 dkg-os pulyka/csirke mell., Só és őrölt bors, 4 szép alma (lehet kevesebb is), 3 tojás, 30 dkg liszt (nekem legjobban úgy ízlik, h fele zab, fele pedig univerzális buzaliszt buzacsírával), 3 dl tej, 4-5 dkg vaj (én így csinálom, de a vaj akár el is maradhatna)
Sütéshez: bő olaj
1. A húst kissé kiverjük, inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
2. Az almákat meghámozzuk, kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, magházukat kiszúrjuk.
3. A tojások sárgáját a liszttel és a tejjel(apránként hozzáadva) simára keverjük, fél kiskanál sóval ízesítjük, az olvasztott vajat belecsurgatjuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
4. A hússzeleteket belemártjuk, majd bő olajban 5-6 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve félrerakjuk. Az almakarikákat is megforgatjuk a maradék masszában, de ezeknek 2-3 perc sütés is elegedő.
5. Rizzsel kínáljuk.
Tipp: A tojásfehérjéhez egy csipet sót tegyünk, mert keményebb lesz és hamarabb feljön.