2024. Június 05. - 09:21:25
Bodybuilding.hu Fórumok

Szavazás

Mit tippelsz, kire szavazol a választásokon?

Kormányváltók
Fidesz
Jobbik
Egyéb töltelékpártok

Szerző Téma: Politika  (Megtekintve 403449 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

2009. Február 16. - 19:59:18
Válasz #375
Nem elérhető

madinorbi


Legyetek kedvesek ne birka nemzetezni, inkább ténykedni, meggyőzni és lázadni folyamatosan, mind aktívan, mind passzívan, de semmi birka nemzetezés  8-}
Ezeket a géneket kaptátok, jelenleg ilyen magyarnak lenni, nem kell a bomlasztás, inkább a mások meggyőzése. Aki valaha is élt egy percet külföldön az tudhatja, hogy ez az egy darab otthon van, meg kell becsülni küzdeni kell érte, bassza meg !
szekönd editör mentes felhasználó

2009. Február 16. - 20:18:42
Válasz #376
Nem elérhető

endre66


Legyetek kedvesek ne birka nemzetezni, inkább ténykedni, meggyőzni és lázadni folyamatosan, mind aktívan, mind passzívan, de semmi birka nemzetezés  8-}
bassza meg !
Nem vezet sehova...így van!

Tökös magyar gyerek!   @:-)  Jól beszéltél!


2009. Február 16. - 20:21:29
Válasz #377
Nem elérhető

Boresz


Legyetek kedvesek ne birka nemzetezni, inkább ténykedni, meggyőzni és lázadni folyamatosan, mind aktívan, mind passzívan, de semmi birka nemzetezés  8-}
Ezeket a géneket kaptátok, jelenleg ilyen magyarnak lenni, nem kell a bomlasztás, inkább a mások meggyőzése. Aki valaha is élt egy percet külföldön az tudhatja, hogy ez az egy darab otthon van, meg kell becsülni küzdeni kell érte, bassza meg !
Szép és jó dolog,de akárhol hallom hogy kapja be a kormány,valahol kételkednem kell.Hol voltak az elmúlt választásokon?Mindenhol azt lehetett hallani,hogy nem lesznek újra a szegfűsök az élen,aztán mi lett?Mindig csak az ellenzéki ment ki a hírda,a Kossuth térre tünteni,kinyílvátani a nemtetszését,de az ellentábor hol volt,hogy megvédje az "eredményüket"? Kételkedem abban az országban ahol mindenkinek nagy a szája és ha közel van a tűzhöz akkor mindig elbuknak vagy beépülnek a kapzsik közé.Sajnálom de ez van,én is gyenge vagyok ahhoz hogy elhuzzam a belem külföldre,a jobb élet reményében.

Tökös a magyar igen,de ha tömegben gondolkodsz akkor már bárgyú és csürhe,kell egy szószóló az élére és egy kezdő lökés a hülyeségekhez.
nem értek semmihez,csak azért vagyok itt mert jó a társaság

2009. Február 17. - 08:11:13
Válasz #378

Torony

Vendég
"Padlófűtéses luxusbörtön vagy "Tent City"?

Vágjunk egyből a közepébe: Tudtátok hogy az állami költségvetés szemszögéből nézve 26 egyetemi vagy főiskola hallgató = 1 elítélt? Ugyanis a hallgatói normatíva 116 500 forint évente, még egy elítélt költsége napi 8350 forint. Az 1 hónapban 250 200 forint.
1 évben  az már 3 000 240 forint. Ha utánaszámolok, akkor szépen kijön, hogy az egész évi adóm nem fedezi mondjuk "K. István" elítélt éves "fogvatartását" ... ej, de szép!
Máris motiváltan dolgozok tovább ...

Enyhítendő a börtönök túlzsúfoltságát 2 magánbörtön épül az országban (lásd a vasárnapi Naplós-riportot). Jelenleg 11 500 férőhely van az országban, de 18 000 elítélt van a falakon belül. Az minisztérium szerint az "okok között szerepel a hatékonyabb rendőrségi munka, a Btk. számos paragrafusának és a bíróságok büntetési gyakorlatának szigorodása". Szerintem még az okok között kellene lennie, hogy szarnak az emberek a törvényekre és megy mindenki lopni-csalni.
És ugye ha nem adnának ennyi felfüggesztettet, akkor mennyien lennének a börtönökben ...

A magánbörtönért a legnagyobb cégek (OTP Ingatlan Rt.–Hérosz–Magyar Építő Rt. konzorcium, Wallis Ingatlan Rt. stb) versenyeztek, mivel ez remek üzlet - nekik.
A szombathelyi - már átadott -  börtön 9 milliárdba került a befektetőknek és az ő feladatuk az üzemeltetés, karbantartás, az étkeztetés és a rabok foglalkoztatása. És mit kapnak ezért cserébe? Az állam évi 2 milliárd forintot utal át nekik, 15 éven keresztül ...

A tiszalöki magánbörtönt a KÉSZ Kft. építi:

„Hosszú távon megéri majd az intézmény üzemeltetése, ráfizetésre nem számítunk, bár ez a cégünk üzleti kockázata“ – mondta a jövőről Árvai. Nyereségre egyébként a cég az üzemeltetésen való spórolásból és a rabok foglalkoztatásából (nekik a mindenkori minimálbér egyharmadát kell kifizetni) számíthat. Emellett az épület is a KÉSZ tulajdonában marad, amelyet a 15 esztendős licenc lejárta után akár el is adhat, például a BVOP-nak.

Vissza Szombathelyre. Az átadott börtön pár jellemzője: 13 hektáros terület. Maximum 4 fős, padlófűtéses, zuhanyzós cella. 7 kispályás focipálya és több szabadtéri sétáló. Számítástechnika terem, könyvtár, hangszerek, kondigépek.

„6 évet húztam le egy egyetemi koleszban, 3 ágyas kis szobában, ahol a lábam a szobatársam szájába lógott. 1 mosdó/WC jutott 40 szobára a folyosó végén. Számtechterem 5 db lestrapált Pentium 1-es gép volt. Volt egy ütött-kopott focipálya, világítás nélkül. Padlófűtést pedig még az életemben nem láttam, még hotelben sem, de ez biztos az én hibám, hiszem dolgozok-adózgatok, nem "jutok el" egy luxusbörtönbe sem ...”

Összehasonlításért ugorjunk a "luxusbörtönök" földi paradicsomába. Irány az USA! Mellesleg az Amnesty International és az 1 lakosra eső legtöbb jogvédő hazája ...
Példaképünk az "ország legkeményebb sheriffjének" titulált Joe Arpaio sheriff, aki az ország negyedik legnagyobb önálló rendőrségi körzetének, az Arizona állambeli Maricopa Country börtöneiért felel. Előljáróban annyit, Joe Arpaio nem egy kedves ember. Az rebesgetik, egyszer elmosolyodott vagy 40 évvel ezelőtt, de rögtön meg is bánta. Sem a hírességek, sem a kisgyerek nem hatják meg:

Első blikkre Joe Arpaio sheriff egy kissé szigorú nagypapának tűnik, de vajon mivel érdemelte ki az ország legkeményebb sheriffje titulust? A legenda a 90-es években született meg, amikor is Arizona állam 4 millió dollárért új börtönt akart építeni. Joe sheriff viszont bevállalta, hogy ő ezt 100 ezer dollárből kihozza. És megszületett "Tent City" ...

Joe a sivatagban (itt megnézhető a Google Maps-on, nem egy kellemes nyaralóövezet) felvert több  tucat katonai sátrat, feltűrte a sátrak oldalait és elhelyezett vagy 2000 elítéltet. A sivatagban 50 fok van, egy újságíró szelíden megkérdezte, hogy a rabok egészségét  ez nem veszélyezteti-e, Joe szerint viszont "ami elég jó a katonáinknak, az tökéletes a bűnözőknek". Ezzel megindult a hírnév felé, a média felfigyelt Joe bácsira.

És még rá is pakolt egy-két lapáttal:

Arpaio börtönében a rabok az udvaron kizárólag láncon mozoghatnak, ez alól a nők sem kivételek. A sheriff szerint ugyanis nagyon fontos, hogy a két nem számára ugyanazokat a jogokat biztosítsa. Világítás is csak akkor van, ha az erre a célra rendszeresített szobabiciklit éppen tekeri valaki, mert az fejleszti az áramot. Egyszer az egyik fennhatósága alá tartozó börtön adminisztrációjából a rabok fekete pólókat loptak, amelyeket aztán a börtön falain kívül értékesítettek. Arpaio ekkor úgy határozott, hogy a férfi rabok által leginkább utált színben vásárol rabruhát. Az elítéltek azóta rózsaszín göncben feszítenek, s a pólólopás is megszűnt.

Az Amnesty International és az American Civil Liberties Union többek között azért tiltakozik, mert Arpaio megtíltotta a raboknak a kávét, a cigit és a női magazinokat. A sheriff azzal védekezett, hogy mindezt takarékossági okokból tette. Hihető érv, hiszen Arpaio még az étkeztetéssel is spórol: mindössze napi 60 centből hozza ki a "vendégek" napi ételadagját. Szerinte a liberálisok azért nyafognak, mert zavarja őket, hogy a rendőrségi kutyák napi kosztjára ő ennél többet, 1,10 dollárt szán. Arpaio kutyaszeretetét mi sem igazolja jobban, mint az a tény, hogy minden kutyának saját matraca és takarója van (!), amit a rabok tisztítanak. Arpaio a rabok alakjára is vigyáz: nem ritka, hogy az elítéltek büntetésből egy héten keresztül csak kenyéren és vízen élnek.

Joe bácsink nem igazán bízik a rehabilitációban. Jobban szereti az elrettentést. A legvitatottabb cselekedete az volt, amikor 300 előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak részére fenntartott fogdákba 4 webkamerát szereltetett fel. A kameráknak köszönhetően az interneten élőben nézhették a fogvatartottak mindennapjait, egy cseppet sem csorbítva az Egyesült Államokban oly gyakran emlegetett emberi jogokat. Az egyik kamera éppen a női cellába nyújtott állandó betekintést, s nem volt ritka az élőben közvetített verekedés és szexuális erőszak sem. Az oldalt már az első nap 3 millió találatot kapott. Sokan azért bírálták a sheriff bekamerázási akcióját, hogy ezzel megsérti azon fogvatartottak jogait, akiket még nem ítélt el a bíróság. Arpaio ezzel szemben úgy vélte, hogy igenis hasznos dolog az átláthatóság :"Szerintem annak a fickónak, akit azért hoztunk be, mert éppen most szedett össze egy kurvát, ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy a kamera elé álljon és üzenjen a feleségének:'Édesem, drágám, itt vagyok, ne aggódj, egy kicsit később érek majd haza'."

"Tent City", ahol színes kijelző hirdeti, hogy "Vacancy" vagyis hogy van üres hely még. Joe mottója nagyon egyszerű, ha nem követsz el bűncselekményt, nem kerülsz ide:

Joe sheriffet idáig mindig újraválaszotta Arizona kissé konzervatív és fegyvermániás népe, érthetelen, hogy miért? :-) Joe amúgy a kampánykörútján egy tankkal(!!!) szokott körbenni a megyében, a hatás idáig sose maradt el. A 2006 Super Bowl győzelem utáni parádén a majorett-lányok, rögbijátékosok és lovas felvonulók közül kedvesen integetett a tankjáról ....

Joe Arpaio sheriff nem nagyon retten meg a celebektől sem, itt például Mike Tysont varrta be Tent City-be, nagyon cuki a rózsaszín zokni, a priccsen meg már ott figyel a rózsaszín póló:

És a legnagyobb dobása, mellyel végképp belopta magát a szívembe: Az "American Idol " mintájára Tent City-ben megrendezte az Inmate Idle-t, a börtön megasztárt. Zsűrinek meghívta a szétcsúszott Alice Coopert, a győztes jutalma pedig - kapaszkodjunk meg - egy szelet pizza volt!

Szóval csökkenteni kellene a zsúfoltságot a hazai börtönökben. Szerinted merre tovább?
9 milliárdért luxusbörtön, vagy 1 millióból sátortábor az Alföld közepén? Szavazz!"


2009. Február 17. - 08:15:05
Válasz #379
Nem elérhető

madinorbi


Sátortábor lehetőleg a Tisza árterében  ;D
Elképesztő cikk.
szekönd editör mentes felhasználó

2009. Február 17. - 08:36:56
Válasz #380

Torony

Vendég
Szimpatikus figura ez az Arpaio bácsi :D

2009. Február 17. - 08:41:45
Válasz #381
Nem elérhető

madinorbi


Szimpatikus figura ez az Arpaio bácsi :D
Figyelj ez a csóka nekem dereng sztem a mostani nfl döntőben is ott volt pláne, hogy az Arizona Cardinals jutott be, de én nem vágtam, hogy ki ez a nagy kalapos cowboy, azt hittem a kormányzó...
Abszlút szimpatikus ez egy igazi rendőr semmi kamuzás, "nem hiszek a rehabilitációban " ez is tetszik, csak néhány liberál marha, hiszi el , hogy egy késes tömeggyilkos majd megjavul,  ****) ****) ****)
szekönd editör mentes felhasználó

2009. Február 17. - 08:51:54
Válasz #382
Nem elérhető

madinorbi


"Kasztrálással büntetné a szexuális bűncselekmények elkövetőit egy miniszter Olaszországban, ahol ismét fellángolt a közbiztonságról szóló vita."

"A spanyol jobboldali-liberális napilap, az El Mundo még szombaton közölte, hogy hétfőn lép életbe az országban a pederaszták kötelező nyilvántartása."

szekönd editör mentes felhasználó

2009. Február 17. - 08:53:35
Válasz #383
Nem elérhető

endre66


Jó cikk Torony!  :-}

2009. Február 17. - 09:34:09
Válasz #384

Torony

Vendég
Köcce, mailen kaptam, sajnos forrást nem tudok mögé tenni.

2009. Február 17. - 12:22:48
Válasz #385
Nem elérhető

God Vazzeg


Köcce, mailen kaptam, sajnos forrást nem tudok mögé tenni.

Bárcsak igaz lenne, és átvennénk mint "jó példát"  ****:))))))

2009. Február 17. - 12:30:59
Válasz #386

Torony

Vendég
Köcce, mailen kaptam, sajnos forrást nem tudok mögé tenni.

Bárcsak igaz lenne, és átvennénk mint "jó példát"  ****:))))))

yenkikből simán kinézem. És egyetértek azzal, hogy véget kell vetni a sittvelnesznek, a rehab lófasz. A tipikus bűnöző réteg nem fél a börtöntől, mert jobb körülmények közé kerül, mint otthon, és meg sem bélyegzi a környezete a sittes múlt miatt... sőt, ettől lesz "férfi"...

2009. Február 17. - 12:31:27
Válasz #387
Nem elérhető

FirstLady


Már megint ez a k*va hitel...
Történt tegnap, hogy tüntetést szerveztek a Provindent elé, hogy ejj, de magas a kamat... Merugye rájöttek az okosnépek, hogy a hitelt vissza kell fizetni, nem is akárhogy, ugyebár 224-446%-os thm-mel (a pontos számban lehet, hogy tévedek). Erre megoldási javaslat: mindenki csak 5 forintot fizessen, ezzel bedől a Provident...

Miva?

Merugye egyrészt, ha nem fizetsz, jelzálog lesz a lakáson, amit jól elvisz a bank (ha nem is a Provident, eladja másnak a követelést) tényleg nagyon megoldottad, gratulálok...
Vagy a másrészt, nem akarod visszafizetni, de azért, amit vettél rajta, azt megtartanád ugye? okosság, tényleg...
Vagy hőbörög a kamat miatt? öles számokkal ott van mindenhol, és a szerződésben is, amit ugyebár aláírt az a jóember...

Komolyan, ezt nem hiszem el, úgy csinálnak, mintha valaki kényszerítette volna arra ezeket, hogy felvegyék a "leglális uzsorahitelt"...

Mi van már az emberekkel? ˝=/


- és gondolom, hogy majd segítik őket visszafizetni a hitelt... nembaj, van miből az államkasszában, majd max. a tűzoltók nem kapnak túlórapénzt...
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady


2009. Február 17. - 12:43:58
Válasz #388
Nem elérhető

lue


amugy  néhany evel ezelött a  providentet  megbüntették, mert   kissebb  volt  a  betüméret a  reklámjában,ugyebár az a  szerény thm_aljas  cég az  biztos, de  azert  akik  felveszik,hát  nem  tom, ennyire  tudatlanok lennének az emberek? ????... ????...

2009. Február 17. - 12:47:19
Válasz #389

Torony

Vendég
senki nem kényszerítette fegyverrel őket, hogy a providenttől vegyenek fel hitelt.